Brexit is here! – 24/6/16

Brexit on toteutunut. 24.6. ei olekaan juhannuksen valmistumista ja rauhallisen leppoisasti etenevä päivä, vaan yksi päivistä, joka jää yhtenä suurimpina demokraattisina muutoksina historiaan niin Isossa-Britanniassa, kuin Euroopan unionissa. Britannia siis jättää Euroopan unionin yli 40 vuoden yhteisen integraation jälkeen. Noin 52% äänestäjistä äänesti “kyllä” -EU erolle.

Markkinoiden kannalta päivää ollaan kuvattu mm. “Daxin pahimmaksi, sitten ’89”, arvopaperit ovat laskussa – esimerkiksi Stock600Banks päivällä noin 12% laskusuunnassa – lisäksi mm. Barclays n. -16% klo 13 aikoihin, ja LLOYDS -21%. Kuitenkin ihmiset Lontoon kaduilla kävelivät auringonpaisteessa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Eli tämä suhteellisen massiivinen droppi ei näy suoraan kaduille. Lontoon punta reagoi osakkeiden, velkakirjojen ja muiden arvopapereiden tavoin suhteellisen kovaa. Punta kävi alimmillaan yli 35 vuoteen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel kuitenkin totesi, että EU on tarpeeksi vahva selviytyäkseen UK:n erosta. Lisäksi Skotlannin tila on erittäin kiinnostava – uusi kansanäänestys pidetään mitä varmimmin ja he ovat samalla esittäneet kiinnostuksensa pysyä unionissa.

Onko Brexit vasta alkua esimerkiksi Nedxitille, ja Frexitille. Ovi on nyt ainakin teoriassa avattu.

Alla vielä muutamia kuvakaappauksia Bloombergin livelähetyksestä tältä päivältä (aikajänne n. 12.43-15.15 väliltä – 24/6/2016).

FTSE100 13.27.19

FTSE100 – Markkinareaktio / / kuva: Bloomberg live – screencapture

Pound-Dollar kello 14.21.28

Punta – Dollari -kurssikehitys / / kuva: Bloomberg live – screencapture

Näyttökuva 2016-6-24 kello 13.47.29

Forex / / kuva: Bloomberg live – screencapture

Näyttökuva 2016-6-24 kello 13.47.33

Myös Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald J. Trump (republikaanit) otti kantaa kansanäänestyksen lopputulokseen Skotlannissa, jossa hänen Golf-keskuksensa sijaitsee / / kuva: Bloomberg live – screencapture

 

 

Vastuuvapaus ja rekisteriseloste luettavissa:
http://www.esofinanssi.wordpress.com/about

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s